måndag 21 december 2009

Måndag v. 52

Nu har vi bara 12 almanackor kvar att skriva ut.. Allting måste vara klart imorgon. I alla fall för de som beställt kalendrarna innan jul. Allting tar sin tid men nu går saker och ting framåt.

tisdag 15 december 2009

Tisdag v. 51

Just nu sitter vi här med beställningar på 30 stycken almanckor. Det mesta är klart. Vi behöver bara skriva ut allting. Fast vi har inte bestämt oss för vilken skrivare vi kommer att använda oss av. Eftersom att vi har köpt färgpatroner till flera olika skrivare. Det kanske bli lite av varje. För en gång skull verkar det gå framåt för oss.

tisdag 8 december 2009

Tisdag v. 50

Idag har Lizette och Malin lämnat in skrivaren till Amj eftersom att färgpatronerna inte fungerade. Men nu har allting löst sig. Produktionen kan fortsätta. Dessutom jobbar vi vidare med hemsidan.

onsdag 2 december 2009

Onsdag v. 49

Nu har vi inte bloggat på varken måndag eller tisdag. För vi har fullt upp med beställningar. Gårdagen gick åt till att bara sitta vid datorn och fixa alla beställningar. Dessutom skrev vi ut en kalender. Men när färgpatronerna tog slut och det var dags att byta dem så visade det sig att vi fått fel färgpatroner. Det var bara en färg som gick att använda. De andra var av en helt annan sort. Attans! Nu lär det dröja ett tag innan almanackorna kan levereras med tanke på all väntan på de nya patroner.

onsdag 25 november 2009

Onsdag v. 48

Tillverkningen fortsätter.
Det enda som vi har kvar att göra är likviditetsbudgeten. Vilket är ett riktigt "pain in the ass". Men det går framåt. Vi kommer nog kunna lämna in affärsplanen till Jonny redan idag istället för att skicka in den om några dagar.

tisdag 24 november 2009

Tisdag v. 48

Imorgon är det dags för mässa. Alla elever från årskurs 9 + föräldrar kommer till Hjalmar Lundbohmsskolan för att få mer information om de olika programmen som finns att läsa här. Alla program kommer att ha en egen monter. Dessutom kommer Ung företagsamhet att ha en monter på plats. Malin, vår VD kommer att stå där och svara på frågor och berätta mer om hur det är att driva ett eget företag.
Just därför har vi nu gjort klart broschyrer och visitkort om företaget som vi kommer att dela ut.

måndag 23 november 2009

Måndag v. 48

Nu har vi börjat arbeta med våra första beställningar. Tillverkningen är i fullgång. Det enda som fattas just nu är ringbindningarna. Vi beställde dem för två veckor sedan och de kommer att leveraras någon gång nu i veckan.

tisdag 17 november 2009

Tisdag v. 47

Idag har vi jobbat en hel del på hemsidan. Vi har även fotat oss för att vi ska kunna lägga upp bilder på hemsidan.
Affärsplanen är klar och vi har nu lämnat in den till Bettan och Rune för att få den rättad eller vad man nu ska säga.

måndag 16 november 2009

Måndag v. 47

Nu har vi äntligen fått våra papper och färgpatroner som vi har beställt förra veckan. Nu kan produktionen börja. Vi har till och med fått in våran första beställning också. HÄRLIGT!
Affärsplanen är snart klar. Den ska vara inlämnad i slutet på den här månaden men vi vill vara ute i god tid. Vi försöker göra vårt bästa för "bästa affärsplan" är ett pris som vi verkligen vill ta hem.
Nu sitter det även flygblad uppsatta över Kirunas gator. Håll utkik!

tisdag 10 november 2009

Sammanfattning hittills

Vi började läsa kursen Ung företagsamhet i augusti. Från början tänkte vi tillverka en isskrapa men tillverkningskostnaderna blev alldeles för höga. Därför var vi tvungna att tänka om. Vi bestämde oss för att tillverka och sälja en personlig almanacka.

Hittills har vi bestämt ett namn, gjort en logotyo, gjort färdiga mallar till kalendern där vi har skrivit in alla namnsdagar, registrerat företaget, öppnat ett konto på banken, skrivit arbetskontrakt, sålt riskkapital, skaffat en e-post adress, delat ut flygblad, gjort en prototyp, kollat upp bläckpatroner, papper och ringbindning till ett bra pris, letat sponsorer, jobbat med affärsplanen samt hemsidan.

måndag 9 november 2009

Affärsidé

Den personliga almanackan hjälper dig att komma ihåg viktiga dagar som t.ex. födelsedagar, namnsdagar eller andra viktiga händelser. Samtidigt som den fungerar som ett roligt minne med personliga bilder. Det är kunden som bestämmer hur almanackan kommer att se ut.
Kunderna skickar tolv bilder åt oss. Varje bild tillhör en månad. De får själva bestämma startmånad. De kan även säga till om det är några speciella dagar som ska märkas ut.

Du väljer, vi trycker.